Single reizen

Single reizen

Wat zijn single reizen?

Als je meegaat op een single reis, boek je de reis alleen, maar wordt je in een groep geplaatst met andere single reizigers. Een hele leuke ervaring, maar toch kan het best spannend zijn voor sommige jongeren om mee te gaan op een van deze reizen. Dat is best logisch want zelf weet je niet zo goed wat je moet verwachten en je hebt geen andere persoon waar je op kunt bouwen betreffend de voorbereidingen op de reis. In deze blog lees je wat je moet verwachten van de singlereizen en hoe je je het best kunt voorbereiden, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.

Voor- en nadelen van het boeken van een single reis

Het boeken van een single reis brengt veel voordelen met zich mee, maar zo al wat nadelen. De grootste reden waarom je een reis wil boeken is de onafhankelijkheid van anderen en het maken van nieuwe vrienden. Je kent het namelijk vast wel. Urenlang met vriendinnen een reis plannen, maar de een vindt het te duur, de ander vindt de bestemming niet leuk en dan moet je ook nog eens een datum weten te plannen waar iedereen beschikbaar is. Bij groepsreizen is dat niet zo, iedereen is bewust van de planning en de activiteiten die ze gaan doen. Ze hebben de reis immers zelf geboekt. Iedereen doet dan ook gezellig mee met deze activiteiten en daarom zijn dit soort reizen altijd een groot succes. 

zDeze onafhankelijkheid van andere reizigers komt natuurlijk ook met een valkuil. De voorbereidingen van de reis zul je zelf moeten treffen. Maar met een beetje goede planning kom je al een heel eind en daar wilt Simi Reizen je graag bij helpen!

Wat moet je verwachten van de single reis?

Uiteraard komt een beetje gezonde spanning hierbij kijken. Voor zowel reizigers die al tientallen keren zijn mee geweest met single reizen als reizigers die voor het eerst meegaan, vindt iedereen het altijd wel een beetje spannend. Maar vaak zijn de banden die gemaakt worden tijdens deze vakanties hecht en raakt de hele groep al snel verbonden met elkaar. Vooral omdat er altijd eerst naar het desbetreffende land gerezen moet worden, brengt de hectiek op het vliegveld of tijdens de busreis al snel mensen bij elkaar. Zo is het vaak ook spannend voor reizigers om een tent- of kamerindeling te maken. Maar dit zijn zaken die in de praktijk heel erg meevallen en snel geregeld zijn.

Tijdens de singlereizen zijn planningen vaak vol en is er in de middag of avond vrije tijd over gehouden om zelf met de groep dingen te ondernemen of misschien zelfs even iets voor jezelf te doen. Je zult wel moeten verwachten dat tijd voor jezelf niet heel veel zal gebeuren en de groep vaak initiatief neemt om een leuk stadje in te gaan of om gezellig binnen een spelletje te spelen. Naast dat er dus al een programma is opgesteld zul je dus wel een aantal keer zelf het initiatief moeten nemen om activiteiten te ondernemen met de groep zelf. 

Uiteindelijk gaat vrijwel iedereen na een onvergetelijke vakantie met een glimlach en een hechte vriendschap weer terug naar huis. Vaak spreken jullie als groep nog een paar keer in Nederland af of kiezen jullie  ervoor om nog een keer met een deel van de groep nog een reis te boeken.

Hoe bereid je je goed voor op de single reizen?

Het moeilijkste aan het boeken van een single reis is dat de voorbereidingen volledig bij jezelf liggen. Je kunt moeilijk aan je vrienden vragen welke kleding hun meenemen en of ze nog een boek meenemen ja of nee. In het begin kan dit best overweldigend zijn, maar in de praktijk valt dit altijd wel mee. De grootste tip die we je dan ook kunnen geven is: Begin op tijd met de voorbereidingen. Ben je dan toch iets vergeten dan kun je dit probleem nog snel opvangen, maar als je paspoort dan plotseling toch niet geldig blijkt te zijn dan sta je wel voor een enorm blok!

Check of je pasjes en documenten kloppen/geldig zijn

Als het gaat om reizen naar het buitenland is het extra belangrijk om je pasjes en documenten te controleren. Hierbij een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Zorg ervoor dat je pinpas op het buitenland staat ingesteld. Met name als je buiten Europa reist, moet je je pinpas op het buitenland inschakelen. Dit kan handig in de app van je provider.
  • Controleer of je verzekering dekking biedt op de verschillende activiteiten die je gaat doen. Bij Simi Reizen kun je ook een verzekering nemen, hiervoor heb je gegarandeerd dekking op de activiteiten die in het programma zitten.
  • Controleer of je paspoort nog geldig is. Vaak ligt de vervaldatum als je naar het buitenland reist hoger en moet hij bovenop de genoemde vervaldatum op het pasje nog langer geldig zijn. Ook dit kun je handig controleren.

Lees je goed in over het programma van de single reizen en het land waar je naartoe gaat

Om je echt goed in te kunnen lezen over één van de jongerenvakanties is om het programma even zorgvuldig door te nemen. Zijn alle activiteiten wat voor jou en heb je hiervoor nog speciale dingen nodig. Vaak staan er op de website van Simi Reizen ook handige tips en tricks vermeld die je goed voorbereiden over de specifieke reizen. 

Ook is het handig om te weten naar welk land je toe gaat tijdens de single reis. Hoe zit de bevolking in elkaar, wat zijn do’s en wat zijn don’ts. Ook hiervoor heeft Simi Reizen een handig lijstje voor je opgesteld en anders kun je op het internet ook een hoop informatie vinden over specifieke landen en hoe je je daar als toerist moet gedragen.

Hoe weet je wat je moet inpakken

Bij Simi Reizen werken we voor onze reizen met handige paklijsten. Deze staan op de website vermeld en geven je een handige indicatie van wat je allemaal nodig hebt om naar dat specifieke gebied te reizen. Welke kleding is handig om mee te nemen en zijn er bijzondere dingen die hiervoor geregeld moeten worden. Deze paklijst kun je handig af gaan en vaak zit je dan ook goed met de spullen die je meeneemt. 

 

Maak een groepsapp aan met de andere reizigers

De grootste tip die we je kunnen bieden is het maken van een groepsapp. Tijdens de single reizen is het altijd een opluchting en heel gezellig om alvast een keertje met je groep af te spreken voordat jullie op reis gaan. In de Simi Reizen app kun je de andere reizigers en hun telefoonnummers zien. Vaak wordt dit initiatief ook genomen door reizigers die al vaker zijn mee geweest op de singlereizen van Simi, maar het is ook leuk als je zelf het initiatief neemt om de groep te maken. In de groep kun je vragen stellen over zaken waar je mee zit, betreffende de voorbereidingen van je reis, maar bij twijfel raden we je toch altijd aan om gewoon contact op te nemen met de organisatie waarbij je de reis geboekt hebt.

Medische bijzonderheden tijdens de single reizen

Het komt vaak voor dat er reizigers meegaan met de single reizen die medische bijzonderheden hebben. Onze tip: geef dit aan tijdens het maken van je boeking. Het maakt het alleen maar handiger voor jezelf en je medereizigers. Bij Simi Reizen worden er zo nodig ook handige zaken besproken als het maken van een dieetkaartje bij dieetwensen of allergieën. Of dat je een medicijnverklaring nodig hebt, omdat jouw medicatie op de opiumlijst staat.

Bij twijfel altijd navragen

Met de hierboven genoemde tips kom je altijd een heel eind, maar het is niet erg als je hierna nog met een aantal vragen zit over je single reis. Hiervoor kun je altijd contact opnemen met de reisorganisatie waarbij je boekt. Bij Simi Reizen helpen we je graag om je goed voor te bereiden op een van je single reizen. 

Meegaan op de rondreizen van Simi

Bij Simi Reizen kun je kiezen uit diverse leuke reizen in Europa, Zuid- en Midden Amerika, Amerika, Azië, het Midden-Oosten en sinds kort ook een reis naar Afrika! Zo reis je met Simi altijd met andere reizigers tussen 18 en 32 jaar, zodat er vrijwel altijd een leeftijdsgenootje voor je tussen zit. Samen met de handige tips op onze website en met het contact met je andere reizigers kun je je perfect voorbereiden op je reis, zodat de voorpret van je reis al gauw genoeg kan beginnen!