Vakantie in het noorden van Italië? Bezoek de stad Milaan!

Milaan wordt gezien als de mode hoofdstad van de wereld, maar het biedt nog veel meer dan alleen mode. Er zijn veel kerken, musea en andere bezienswaardigheden. En als je moe bent geworden van al dat lopen kan je altijd even neerploffen op een terrasje. Milaan is een gezellige stad waar je kunt genieten van de heerlijke Italiaanse keuken om jouw bezoek nog aangenamer te maken.

 

Bezienswaardigheden Milaan

Zoals gezegd is er genoeg te beleven in Milaan, maar wat zijn nu de plaatsen die je toch zeker moet bezoeken? Hieronder vind je een aantal plekken die wij jou aan kunnen raden om zeker een bezoekje te brengen tijdens jouw trip naar Milaan.
Huur een appartement in Milaan en ervaar voor een vakantie waar je zelf de regie hebt. Of kies je liever voor een luxe hotelkamer in het stadscentrum. Beide opties zijn goed te doen en in elke prijsklasse is er voldoende huuraanbod.

 

Het Kathedraal van Milaan

Dit is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld. Met zijn 157 meter lengte, 92 meter breedte en 108,5 meter hoogte is het een imposant bouwwerk waaraan in de 14e eeuw begonnen werd met bouwen. Pas in de 20ste eeuw werd de kathedraal definitief voltooid. Tegen betaling kan het dak bereikt worden met de trap of lift. Eenmaal op het dak kan men genieten van het uitzicht over de straten van Milaan. Bijzonder feitje: in de kathedraal werd Napoleon Bonaparte tot koning van Italië gekroond. Dit gebeurde op 26 mei 1805.

 

La Scala

La Scala is een theatergebouw en wordt als één van de mooiste theaters ter wereld beschouwd. Het theater biedt plaats aan zo’n 2.800 toeschouwers. Omdat de beste zangers en zangeressen in het theater optreden zijn de kaarten vaak maanden van tevoren al uitverkocht, dus als je hier een keer een deel van uit wilt maken moet je er op tijd bij zijn. Naast het theater vind je het Museo Teatrale waar de kostuums en decors van eerdere voorstellingen liggen, welke teruggaan tot de Romeinse tijd.

 

Galleria Vittorio Emanuele

De Galleria Vittorio Emanuele is een overdekte winkelstraat waar je in stijl kunt shoppen. In de winkelstraat vind je een aantal dure winkels als Gucci, Louis Vitton en Prada. Je kunt het eigenlijk zien dat je hier het beste van beide werelden hebt, als eerste natuurlijk een prachtige bezienswaardigheid en daarnaast kan je er ook nog goed winkelen. Want als je naar de hoofdstad van de mode gaat kan je natuurlijk niet vertrekken zonder dat je een aantal van de winkels van de grote modehuizen hebt bezocht.

Voetbalfanaten kunnen zich uitleven in Milaan
Wil je een voetbal stadion tijdens deze citytrip bezoeken dan is het San Siro moeilijk te versmaden. Dit iconische stadion wordt gedeeld door de grootmachten AC Milan en Inter Milan.
Er zijn plannen om een nieuw stadion in de stad te realiseren. Dus wil je de huidige voetbaltempel bezoeken dan kun je beter niet te lang wachten.